Всеки знае, че среднощните закуски - или всичко, които хапвате

...
 Всеки знае, че среднощните закуски - или всичко, които хапвате
Коментари Харесай

10 среднощни закуски, които не вредят на фигурата

 Всеки знае, че среднощните закуски - или всичко, които хапвате един-два часа преди сън, нормално са свързани с увеличение на тежестта и разтревожен сън. От друга страна, когато не вечеряте, рискувате да си легнете с главоболие и дразнещ корем, а да спите в това положение не е най-хубавата концепция.

За благополучие, има решение - някои нискокалорични закуски, които оказват помощ да заспите, успокояват тялото ви, само че няма да навредят на фигурата и съня ви.

Шоколадов пудинг

Това може да звучи необичайно, само че кремавият шоколадов пудинг освен ще ви помогне да се отървете от глада на драго сърце, само че и е безопасен за вашата фигура.

Ключовата дума тук е " с ниско наличие на мазнини ". Една порция (100 гр) от този десерт съдържа към 90-100 калории. Така че, към този момент няма да се чувствате отговорни, в случай че желаете да ядете него, а не зеленчуците.

Авокадо и извара

Вкусното сирене съдържа доста малко калории и е богато на казеин. Бавно се всмуква от тялото, което значи, че може да ви държи сити дълго време. В същото време, изследванията демонстрират, че в случай че увеличите приема на протеини, това може да докара до сполучлива загуба на тегло.

Ако добавите малко авокадо към закуската си, ще осигурите на тялото си висококачествени мастни киселини, които могат да повлияят положително на равнищата на холестерола и съдовата система.Шоколадово мляко



Може да звучи необичайно, само че това е най-съвършеното пиво за намаляване. Последните изследвания демонстрират, че калцият оказва помощ да се отървете от коремната лой, а значимите хранителни субстанции се всмукват по-добре благодарение на витамин D, който се съдържа в млякото. Но единствено в случай че напитката е с малко или без захар.

Сушени смокини



Ако ви се хапва сладко, вземете си смокини! Тези сушени плодчета задоволяват желанието ви за захар и няма да натежат. Най-важното тук е да контролирате порциите си - става дума за нощна закуска, а не за цяла вечеря.

Тъмен шоколад



Шоколадът също може да бъде безопасен, преди да си легнете. Важно е да не забравяте, че не става дума за млечен шоколад с заряд, а за чист мрачен шоколад със 72% естествено какао.

Благодарение на това, получавате доста антиоксиданти и задоволително фибри, с цел да се чувствате сити, като в същото време избягвате висока доза захар. Опитайте се да не ядете повече от 50 грама мрачен шоколад дневно.

Риба звук



Тази риба елементарно се смила и отстранява чувството за апетит, тъй като съдържа доста протеини. Можете да готвите сами (внимавайте да не употребявате прекалено много мазнина) или да ядете няколко супени лъжици консервирана риба звук.

Освен това, когато става дума за диета, би трябвало да запомните, че витамин В6 ви оказва помощ да смилате протеини и мазнини, предотвратява нарушавания на нервната система и въздейства позитивно на цялото ви тяло.

Бадеми



Друг добър вид за тези, които обичат солените закуски, е да хапнат шепа бадеми. Магнезият оказва помощ да се отпуснете и да възстановите мускулите, ниацинът - да се отървете от напрежението, а диетичните фибри - да се чувствате сити дълго време.

Бадемите също по този начин спомагат за изгарянето на мазнините: потвърдено е, че хората, които са били на нискокалорична диета, която включва 1/4 чаша бадеми дневно, губят тегло с 62% по-бързо от друга група, които са на нискокалорична диета с въглехидрати. Ето за какво бадемите се смятат за оптимална закуска когато и да е.

Шунка и пълнозърнест самун

Ако не обичате сладки десерти или солени закуски, а предпочитате положителните остарели сандвичи, имаме добра вест за вас. Тост пълнозърнест самун с 2 части шунка няма да навреди на тялото ви.

Пълнозърнестият самун е източник на комплицирани въглехидрати, които ще ви оказват помощ да се отпуснете и да спите по-добре, а шунката е източник на белтъчини, които ви държат сити.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР